Ολική αρθροπλαστική του ισχίου

Αρθρίτιδα Ισχίου – Συμπτώματα

Εάν το ισχίο σας έχει φθαρεί από οστεοαρθρίτιδα, από κάταγμα ή από διάφορες άλλες παθήσεις (οστεονέκρωση, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αναπτυξιακή δυσπλασία, οστεοχονδρίτιδα κ.α.) οι απλές καθημερινές σας λειτουργίες όπως το βάδισμα, το σήκωμα ή το κάθισμα σε μία καρέκλα, το να μπείτε ή να βγείτε μέσα από ένα αυτοκίνητο, ή το να ανεβείτε σκάλες μπορεί να είναι πολύ επώδυνα. Λόγω του πόνου αρχίζετε να κουτσαίνετε και με την προοδευτική επιδείνωση της αρθρίτιδας το ισχίο γίνεται δύσκαμπτο μέχρι που να μην μπορείτε να βάλετε ή να βγάλετε τα παπούτσια σας και τις κάλτσες σας να κόψετε τα νύχια σας ενώ για τις γυναίκες να έχετε δυσκολία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης ή ενός ενδεχόμενου φυσιολογικού τοκετού.

Στα τελικά στάδια ο πόνος γίνεται ανυπόφορος και εμφανίζεται και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Προοδευτικά επηρεάζεται η ποιότητα της καθημερινή  ατομικής και κοινωνικής ζωής σας,  και τα παυσίπονα ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που παίρνετε προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο σας δεν φτάνουν πια. Τότε πλέον πρέπει να συζητήσετε με τον Ορθοπαιδικό σας το ενδεχόμενο ένδειξης να υποβληθείτε σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου.

Ο ιατρός σας θα σας θα συζητήσει μαζί τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, θα εκτιμήσει την ακτινογραφία των ισχίων σας και την προέλευση του πόνου αποκλείοντας άλλη προέλευση π.χ. να προέρχεται από την σπονδυλική στήλη.  Μετά από επισταμένη κλινική εξέταση και ανάλυση των ακτινογραφιών σας (χρειάζονται συνήθως μόνο απλές ακτινογραφίες λεκάνης-ισχίων FACE και του ισχίου που πονά PROFILE) ο γιατρός σας θα σας προτείνει επιπλέον εξετάσεις ή πιθανά αρθροπλαστική ισχίου.

error: απαγορεύεται η χρήση ή η αναδημοσίευση